luni, 4 octombrie 2010

Pasul următor

Sunt vise în care există un anumit amestec de persoane în diverse ipostaze, unele persoane pe care le recunoşti deja şi alte persoane care vor veni în viaţa ta mai târziu, de care nu eşti conştient, nu le acorzi o mare importanţă pe moment, le uiţi trăsăturile la revenirea în starea conştientă.
Mintea organică nu posedă încă o anumită disciplină, putere, interactivitate conştientă, atunci când se află pe frecvenţe joase, la nivele infra-conştiente.

În timp, dacă am reuşi să facem posibilă conştient o interactivitate pe nivele diferite de starea de conştiinţă normală, întrupată, diferite de frecvenţa cotidiană a creierului, vom avea răspunsul la multe întrebări care ne frământă astăzi şi vom avea contacte cu experienţe infra- şi supra-conştiente, înţelegând o parte mai largă din codajele şi mecanismele acestei realităţi insondabile ce se deschide imens în faţa noastră. Este următorul pas.
„Maşinăria” organică umană trebuie pregătită, disciplinată, purificată cumva, înainte ca un nou metabolism să se transmită în om şi să trezească noi capacităţi. Pe lângă sânge şi limfă, cei doi vectori purtători de informaţie la nivelul întregului organism, există o anumită radiaţie difuză, asemănătoare cumva unui câmp electromagnetic subtil, dar de o altă natură, în mare parte încă staţionară şi având un câmp limitat, încă prea puţin ordonată în tot corpul, parte integrantă a vieţii, prezentă în fiecare organism viu. Dar încă nici un organism nu a fost atât de pregătit, de perfecţionat într-atât ca şi fiinţa umană. Este un pas pe care parcă îl aşteaptă întregul cosmos amorţit într-un vis lung al timpului.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Buna ziua!

Este foarte interesant articolul pe care l-ai scris!
Felicitari pentru blog si pentru stilul in care scrii,pentru capacitatea de perceptie fina si surprinderea unor aspecte inedite din punct de vedere filozofic.
Revenind la acest articol,dupa lecturare m-am gandit imediat la "vederea in duh" intalnita la persoanele care au o viata spirituala accentuata,foarte multa iubire in suflet,relationarea lor la Dumnezeu fiind puternica rezultand o viata perfect constientizata,o modestie deosebita si un nivel al constiintei deosebit de inalt.
Vorbeai de o disciplinare,acest aspect nu poate interveni decat in momentul unei introspectii profunde,zilnice si tinderii spre un nivel de constiinta superior,activat de o traire zilnica frumoasa prin credinta,iubire,modestie,generozitate.
In momentul in care vectorii informationali organici/fizici se compun cu vectorii energeticii umane si ai gandirii sanatoase,ai trairii prin credinta in dimensiunea binelui/bunatatii fata de propria persoana si fata de semeni respectiv a generozitatii,nivelul de constiinta umana se va preschimba accelerat intr-unul superior.
Campul electromagnetic despre care vorbesti nu este stationar ci unul in permanenta miscare,ce interactioneaza mereu cu alte campuri de gen,Totul energetic capatand caracter fluctuant functie de lumina si intunericul care se aduna.
Astfel aura umana sufera modificari in fiecare secunda functie de modul de gandire propriu,interactiunea cu diverse locuri si oameni,actiuni si inactiuni,nazuinte personale etc.
Este extraodinar atunci cand intalnesti oameni luminosi,care au o lumina buna a spiritului la care pot sta multi alti oameni,indepartandu-se astfel de intunericul spiritual!
Intotdeauna,ideea de a atrage atentia asupra diciplinarii nivelului de constiinta a fost binevenita!
Felicitari inca o data pentru maniera de a scrie si subiectele deosebit de interesante!

Cu stima

Mihaela V.

Florin Coman spunea...

@ Mihaela - îţi mulţumesc pentru feed-back şi completări.
Sunt foarte expresive, la obiect, şi intregesc sensul interior al postarii. Exact ceea ce am râvnit dintotdeauna atunci când scriam ceva, că va veni cineva care îmi va continua munca, simţul, şi ca la interferenţa şi conlucrarea dintre trăiri, undeva va zâmbi senin adevărul, fie el măcar intuit pentru o clipă, în esenţa sa.
Cât despre expresia utilizată in postare citez - "există o anumită radiaţie difuză, asemănătoare cumva unui câmp electromagnetic subtil, dar de o altă natură, în mare parte încă staţionară şi având un câmp limitat" nu m-am referit la aura energetică a corpului care e doar răsfrângerea oglindită a proceselor interne şi nu procesul în sine, ci la acea radiaţie greu de înţeles a vieţii înşişi, a ceea ce unii numesc "prana", la acea lumina interna care difuzează în organism, dar şi în afara mediului său, care însoţeşte şi conlucrează intim cu conştiinţa umană. M-am referit că e statică, ca şi conştiinţa umană încă netrezită, în sensul că se raportează doar la propriul corp, vede cu ochii săi fizici, simte cu simţurile sale fizice şi doar secundar are intuiri, străfulgerări ale realităţii mai complexe. În momentele de expansiune sau de contracţie a conştiinţei, doar atunci acest al treilea vector intim vieţii însişi, doar atunci îşi părăseşte caracterul stabil, static, de raportare la propria construcţie ca individ.
Ştiu, e foarte dificil de imaginat pentru noi oamenii, fiinţe încă limitate, care avem parte doar de străfulgerări, până în momentul în care are loc o reala expansiune a conştiinţei într-un mod cu totul şi cu totul dramatic, de neînchipuit astăzi.

Florentis