duminică, 4 iulie 2021

De ce ai nevoie de partener?


De ce ai nevoie de partener? Eşti complet(ă) singur(ă). Ai totul, te simţi confortabil(ă) aşa...

 

Nu vei putea scoate apă din fântână seacă. Dar dacă ai deja mai multă iubire, tandreţe, grijă, generozitate, atunci poţi să o dăruieşti. Dar dacă o dăruieşti unui partener care doar o consumă şi nu o înmulţeşte la rândul său, tot ce dăruieşti se va termina, şi vei rămâne la un moment dat asemenea unei fântâni seci, nu vei mai avea destul nici pentru tine.

Dar atunci când din prea plinul tău, din tot ce ai mai bun, dăruieşti, şi darurile se întorc, înmulţite şi împuternicite, atunci se întâmplă magia. Va îmbogăţiţi reciproc, vă împuterniciţi unul pe celălalt, veţi realiza orice plan comun cu bucurie şi acela se va împlini uşor.

 

Cât ești de tandru, nu poți înțelege decât lângă cineva care gustă această tandrețe.

Cât ești de iubitor, poți înțelege asta doar când oferi dragostea.

Cât ești de generos, vei înțelege atunci când îl vei ierta și îl vei înțelege pe celălalt.

 

Un om nu trebuie să fie depedent de alt om, nu trebuie să se agaţe de el. Un om nu este o unealtă de satisfacere a unor interese egoiste ale partenerului. Abia atunci parteneriatul devine corect şi durabil când ambii parteneri şi-au atins echilibrul lor interior, au lucrat îndestul asupra lor înşişi, au învăţat multe lecţii necesare de viaţă, când ambii au un prea plin pe care pot să îl dăruiască unul celuilalt, iar amândoi sunt activi (nu au aşteptări, ci pur şi simplu oferă şi se întâmplă din ambele părţi).

 

Când fiecare dintre cei doi dăruieşte necondiţionat, ajung să multiplice bucuria care se naşte între ei, iar seminţele din sufletul lor germinează şi înfloresc.

 

Pentru Univers nu e destul să ai iubire de sine, e minunat să o poţi revărsa şi dărui, dar nu în deşert, ci acolo unde ea se înmulţeşte. A genera echilibru pentru tine este doar o etapă, cu siguranţă nu ai venit pe acest Pământ doar cu un scop singular, dar nici nu ai venit să risipeşti energiile tale bune. Ai venit să înmulţeşti darurile, nu să le ţii doar pentru tine, dar nici doar să le sacrifici în deşert.

Ai venit să refaci aici toate darurile pe care le aveai acolo, de unde vii. Iar apoi să le înmulţeşti aici, să ocroteşti Viaţa pe Pământ, să nu rămâi doar un simplu călător, ci să îşi laşi amprenta în această extraordinară poveste a tot ceea ce suntem! Fiecare acțiune pe care o vei face cu inima va avea ecouri în toată Creația!

Niciun comentariu:

Florentis