sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Spiritul Urs

Acum cinci săptămâni în viaţa mea începeau să funcţioneze ghidajele spirituale. Am început să fiu atent la coincidenţe, la indicii, la firul roşu care mă ghida pe un drum anume.

Am început cu pădurea inimă

https://florincoman81.blogspot.com/2020/10/inima.html

apoi cu vortexul unei zile deosebite, unică în acest mileniu

https://florincoman81.blogspot.com/2020/11/vortex-spatial-si-temporal.html

şi acum continui cu spiritul urs.

Dacă o să contempli o hartă satelitară, la scară amănunţită, sunt sigur că şi tu o să descoperi multe forme care ţi se vor părea interesante.

De data aceasta am descoperit silueta unui urs, bine ascunsă în munţi.

https://www.google.ro/maps/@46.6414913,22.7572447,6018m/data=!3m1!1e3

În lumea spirituală există totemuri care amintesc de supra-spiritele animalelor. Sunt doar câteva astfel de animale care au rol totemic.

Ursul este simbolul puterii, curajului, tenacităţii, demnităţii şi al prieteniei.

În special lumea spirituală a Asiei, Europei şi Americii de Nord venerează ursul. Aici, ursul ocupă aceeaşi nişă ecologică ca şi omul, cu care concurează pentru hrană şi adăpost. De asemenea, uneori ursul se ridică în două picioare, asemeni omului.

Ursul e respectat pentru puterea sa. Indigenii îl văd ca pe un om transformat, o fiinţă animală care are o relaţie apropiată cu oamenii.

Şamanii şi triburile animiste creau totemuri reprezentând ursul, un animal-spirit, care atunci când apărea în visele oamenilor imprima protecţia pentru puii săi. Totemul sau tatuajele oferea purtătorului acces la puterile şi înţelepciunea ursului. Ursul nu conferă doar putere şi înţelepciune, ci şi leadership, vindecare, solitudine, curaj în timpuri dificile.

În Munţii Pirinei există legenda omului-urs, John Bear (Jean of the Bear).

În Siberia, dar şi la inuiţii din America de Nord, femeia-şaman, foloseşte de regula totemul urs. Atunci când un vânător este mâncat de urs, el acceptă să se reîncarneze ca şi şaman şi va purta spiritul său.

Marele Urs (Ursa Major) e o grupare de stele care ne veghează de pe cer. Tribul Abenaki (Algonquini) crede că în fiecare noapte, Marele Urs este fugărit de trei vânători. Marele Urs este ucis în fiecare toamnă, iar picăturile sale de sânge cad pe pământ, dând culoare frunzelor. El reînvie apoi, în fiecare primăvară-

Siberienii, finlandezii, coreenii, chinezii vechi, adorau ursul. În zona Alpilor au apărut legende despre sfinţi care îmblânzesc urşi.

Ursul era invocat de războinicii vikingi (berserkeri) pentru a-i ajuta în luptă. În Grecia şi Roma antică, ursul era un animal totem asociat zeiţei Artemis (Diana), iar la celţi ursul reprezenta soarele, care îl însoţea pe Artio.

Când ursul apare în vise, el stă mărturie pentru pace, bunăvoinţă, reînviere, suveranitate, maternitate, dualitate.

Ursul simbolizează şi Yin, dar şi Yang. Când se află în hibernare, ursul simbolizează Yin, femininul, luna, întunericul, iarna, lipsa acţiunii, introspecţia, subconştientul. În perioada activă, ursul reprezintă Yang, masculinul, soarele, acţiunea, lumina, extrovertitul, conştientul, primăvara.

Fiecare dintre noi are un anume animal care îl reprezintă spiritual. Există o legătură simbolică şi valori comune, pe care le putem identifica. Personalitatea fiecăruia dintre noi are anumite abilităţi latente, care dezvăluie natura ta interioară. Animalele cu rol de totem poartă cu ele lecţii de viaţă care trebuie deprinse, mesaje semnificative. Totemul are rolul chiar de ghid spiritual, te va ghida asupra unor trăsături pe care le neglijezi sau abilităţi care nu le valorifici încă aşa cum trebuie.

Dacă ursul apare ca ghid spiritual, e momentul să îţi descoperi principalele calităţi, forţa şi curajul. Ursul te ajută să devii un lider adeăvarat. Aduce cu el forţă şi impunere. Invocând puterea ursului, puterea ta interioară va fi susţinută, vei primi mai multă încredere şi forţă de a lupta. Nevoia de vindecare de la nivel psihic emoţional şi spiritual, în primul rand a ta, dar şi ale altora, dacă nu de vindecare, măcar de alinare, va fi ajutată de spiritual ursului, care va dirija energia în mod eficace, dar prudent.

Ursul este un animal solitar. Daca ursul e animalul tău totemic, atunci îţi găseşti echilibrul şi confortul propriu în solitudine. Ai nevoie de a impune limite, de a te regrupa, de a crea un spaţiu propriu, doar al tău. Poate fi un semnal de a ieşi din mulţime, de a medita singur, să oferi timp şi energie vieţii tale spirituale.

“Ursul” munţilor Apuseni l-am întrezărit solitar, într-un loc puţin bătut de turişti, fiind format din sistemul de culmi Alunu-Runcu Ars, pe stânga râului Someşul Cald, în zona de izvoare, între confluenţa cu pâraiele Alunu Mare şi Ponor. Silueta sa se întinde de la capul situat în zona culmilor de vest ale Muntelui Alunu, iar coada pe valea pârâului Ponor, la vărsarea acestuia în Someşul Cald.

 

Am mers pe drumul spiritului urs, până am ajuns efectiv la semnele sale, atât inima, cât şi amprentele, culcuşul, izvorul, pădurea salbatică care era casa sa, tot ce avea amprenta lui. Aveţi aici câteva imagini, care vreţi, puteţi trăi voi înşivă această aventură:











Vor urma probabil multe alte semne.


Niciun comentariu:

Florentis