miercuri, 22 octombrie 2008

Parc


Eu altfel. Antifilosofie (XV)

Parc

Acum vom intra într-un parc. Colorat nu cu pensula timpului, nu cu verdele vieţii, nici măcar cu ganduri smulse din noi. Cuvintele dau din aripi şi ating în trecere bolta. Oare cât pot lua cu ele?

Pe una dintre alei, dând la o parte ceaţa, Tuni, Asaii şi Mopi. Căutând ceva. Merg mai departe, oprindu-se din când in când. Un val de ceaţă loveşte aleea. Atinge tot. În urmă rămâne ceva roşu. Cel Roşu merge mai departe. E adunare în centru. Se aude semnalul. Vine iar un val de ceaţă. Cel Roşu se vede mai departe. De pe alte alei vin Cel Argintiu, Cel Negru, Cel Verde... Se întâmpină. Stelele fug de pe cer.

E lumină. Dinspre Poarta 0, pe aleea umedă, vin Pias, Taoi şi Muno. Nu impreună. Caută şi ei ceva. Parca se şi cunosc... Pias se împiedică. Îl ajunge Taoi şi îl ajută să-şi strângă lucrurile de pe jos. "Sunt Taoi!", "Pias! Îmi pare bine", "Mai e ceva până în centru..." ,... "Pias, parcă te ştiu de undeva ...". "Se poate" râse Pias, "o bucată din mine recunoaşte una din tine, cu care a fost geamănă în Ciclul Primăverii de Cleştar". Se ridică furtuna. Muno se grăbi şi îi ajunse. Auzise şi el ultimele vorbe. "Sunteţi nebuni!", îi scăpă. Un val de negură se năpusti spre centru, peste alee.

(22.11.2003)

© Copyright
Florin C.




Un comentariu:

Florin Coman spunea...

"Câmpul magnetic al Pământului, care poate afecta Rezonanța Schumann, se trezește încet, proces ce durează de mai bine de 2000 de ani. Nimeni nu știe de ce. Un bătrân învățat din India mi-a spus că acest câmp magnetic a fost creat de către Cei Antici pentru a ne bloca amintirile primordiale ale adevăratei noastre moșteniri. Acest lucru permite sufletelor să învețe din experiențele liberului arbitru, fără să fie influențate de memorii ale trecutului. Potrivit acestui învățat, câmpul magnetic se schimbă, devine mai slab permițând acestor amintiri să ne dezvăluie un adevăr suprem. Vălul se ridică." (Sursa: http://clubenigma.ro/rezonanta-schumann-si-tineriada-aspecte-spirituale/)

Florentis