miercuri, 22 octombrie 2008

Triada



Eu altfel. Antifilosofie (XIV)

Triada

Trei oameni care sa-si intinda deodata mana stanga. Apoi pe cea dreapta. Trei oameni care, privindu-se in acelasi timp, vad in fata fiecare cate doi oameni, doua cai de comunicare, mai multe interactiuni, dimensiuni. Acelasi plan.

Efectul de triada. Revolutia existentei unui al treilea. care e strain si de "eu" si de "tu", si pentru care trebuie creat un nou nume, o noua concentrare care ii aduna pe cei doi, luptand impreuna, si ii pune in exterior. Fiecare dintre cei trei e strainul si fiecare formeaza cate un grup de doi pe rand. Si totusi, un plan integrator.

Trei fiinte in cerc. Mana de mana. Fiecare vede cate doi langa el. Nu mai e singur nici cu sine, nici cu celalalt. Nu mai exista un singur nord. Nu mai exista un singur timp. Nu mai exista un singur dincolo. Nici un singur aproape.

Imbratisarea celor trei. Noi linii de camp imprejur. Noi dimensiuni. Noi perspective. O fata radical schimbata a bucuriei, a simtirii in acelasi ritm, a deschiderii.

Nasterea "dincolo-aproape"-lui si a "aproape-dincolo"-ului. A trei cai spre convergenta. A trei trene primind existenta, miscandu-se, baleind conurile de umbra. Doi construiesc si unul verifica. De fapt toti construiesc si toti verifica. Si nu doar grupul e mai mult decat suma partilor, prin efectul sinergiei. Partile insasi pot fi mai mult decat suma lor.

(16.11.2003)
© Copyright
Florin C.

Niciun comentariu:

Florentis